HAFTANIN YÖNETİM FİKRİ

“Haftanın Yönetim Fikri” iş dünyası profesyonellerine ve müteşebbislere hızlı bir şekilde okuyabilecekleri kısa yönetim fikirleri sunmak, vizyon oluşturmak, iş hayatlarında yönlendirici olmak ve katkı sağlamak amaçları ile 2015’den bu yana haftalık olarak yayınladığımız makalelerle oluşturduğumuz bir sosyal sorumluluk ve gelişim programıdır.

25. yıl iletişim planımız dahilinde Haftanın Yönetim Fikri yazıları “Yönetimde Başarı İpuçları” adlı kitabımızda 2017 yılında bir araya getirilmiş ve iş dünyasının kullanımına basılı yayın olarak da sunulmuştur.

İskonto Oranının Ölçüsü Nedir?

İskonto, satıcının alıcıya sunduğu bir fiyat indirimidir. Dolayısıyla ister bir tedarikçinin perakendeciye yaptığı iskonto oranı olsun, isterse bir perakendecinin müşterisine uyguladığı indirim oranı olsun aynı şeydir ve tek başına dikkate alınacak bir değer değildir. Yani yüzde 40 iskontonun, yüzde 2 iskontodan daha fazla getirisi olacağının garantisi yoktur.

devamını oku »

Yapay Zeka: İş Dünyasında Yeni Bir Devrim

Yapay zeka (AI), bilgisayarların ve makinelerin insan benzeri düşünme, öğrenme ve problem çözme yetenekleri kazanmasını sağlayan bir teknoloji. Bu sistemler, büyük miktarda veriyi analiz ederek kalıpları tanır, öğrenir ve bu bilgilerle kararlar alır. Yapay zeka, kullandığı büyük veri ve aynı anda işleyebildiği milyonlarca parametre ile yalnızca rutin işleri değil, karmaşık ve stratejik süreçleri de yönetebilme kapasitesine sahip. Bu nedenle iş dünyasında büyük bir dönüşümü tetikliyor.

devamını oku »

Sistematik Stratejik Planlama (SSP)

Sistematik Stratejik Planlama, bir kuruluşun mevcut durumunu, fırsatlarını, uzun vadeli hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmak için uygulayacağı stratejileri tanımlamak için takip edeceği prosedürler düzenidir.

devamını oku »

Stratejik Farkındalık ve Bir Napolyon Hikayesi

Stratejik planlama çalışmalarında şirketlerin öncelikle "stratejik farkındalık" oluşturmaları gerekir. Bu çalışma hazırlanacak stratejik planın kalitesini direkt etkilemektedir.

devamını oku »

Ekonomik Koşulların Yön Verdiği Stratejiler

Strateji olmadan ancak deneme-yanılma ile biraz da hayal katarak işimizi yönetebiliriz. Strateji ise pusula yerine geçen planlardır ve hedefe götürür. İçinde farklı senaryolara uygun taktik değişikliklere de yer vardır.

devamını oku »

Güçlü Yanlarınız Başınıza İş Açabilir!

Benim odağım çalışanların yetkinliklerini geliştirme üzerine. İşim gereği bir tarafta güçlü yanlarını henüz bilmeyen, bir tarafta güçlü yanlarının başlarına iş açtığının farkında olmayan birçok kişiyle çalışma fırsatı buluyorum.

devamını oku »

Türkiye’de OSB’ler

Türkiye’de OSB’ler; Sanayinin uygun görülen alanlarda yapılanmasını sağlamak, kentleşmeyi yönlendirmek, çevre sorunlarını önlemek, bilgi ve bilişim teknolojilerinden yararlanmak, imalat sanayi türlerinin belirli bir plan dahilinde yerleştirilmeleri ve geliştirilmeleri amacıyla, sınırları tasdikli arazi parçalarının gerekli altyapı hizmetleriyle ve ihtiyaca göre tayin edilecek sosyal tesisler ve teknoparklar ile donatılıp planlı bir şekilde ve belirli sistemler dahilinde sanayi için tahsis edilmesiyle oluşturulan ve OSB Kanunu hükümlerine göre işletilen mal ve hizmet üretim bölgeleri olarak tanımlanır.

devamını oku »

İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik

İK’nın rolü, çalışan bağlılığı, çeşitlilik ve kapsayıcılık alanlarında da büyüktür. Çalışanları sürdürülebilirlik girişimlerine dahil etmek, kuruluş içinde sürdürülebilir uygulamalar için bir sahiplik ve bağlılık duygusu oluşturur. Ayrıca, çeşitlilik ve kapsayıcılığı teşvik etmek, daha yenilikçi ve etkili sürdürülebilirlik stratejilerinin oluşturulmasına katkı sağlar. Çeşitlilik ve kapsayıcılık, sürdürülebilirlik sorunlarının daha geniş bir bakış açısıyla ele alınmasına ve çeşitli uzmanlık alanlarının bir araya getirilmesine imkan tanır.

devamını oku »

İşletmelerde 4 SPR Modeli

Profesyonel iş hayatının faydalanabileceği, her şirketin gündeminde ve önceliğinde olan planlı ve/veya plansız olarak uygulamaya çalıştığı proje bazlı işlerin önünü açacak bir modelin altyapısını sizlerle paylaşmak istiyorum.

devamını oku »

Her Sağlıklı Şirkette Problemler Vardır

Peki problem nedir? Problemler standartlardan sapmalar ve anormalliklerdir. Örneğin bir üretim işletmesindeki hatalı ürünler, arızalar, dönüşüm sürelerinin çok uzun olması, üretim süreçlerinin esnek olmaması; bir satış şirketinde sipariş ve sevkiyat arasındaki sürenin uzun olması, müşteri taleplerinin yeterince karşılanmaması; herhangi bir şirkette çalışanların devamsızlığının ve devir hızının yüksek olması, müşteri şikayetleri, stok seviyesinin yüksek olması, pazar payının düşmesi vb. üzerinde durulması gereken problemler arasında sayılabilir.

devamını oku »

Footer Logo Şerit
Hizmet İstek Formu
Hizmet İstek Formları

Değişim Dinamikleri olarak göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Lütfen kurumunuzun ihtiyaçları ile ilgili aşağıdaki kategorilerden birini seçerek belirtilen soruları yanıtlayınız.

Yönetim Danışmanlığı
Hizmet İstek Formu
Eğitim Danışmanlığı
Hizmet İstek Formu
İnsan Kaynakları Danışmanlığı
Hizmet İstek Formu

Size en kısa zamanda geri dönüş yapacağız.