HAFTANIN YÖNETİM FİKRİ

“Haftanın Yönetim Fikri” iş dünyası profesyonellerine ve müteşebbislere hızlı bir şekilde okuyabilecekleri kısa yönetim fikirleri sunmak, vizyon oluşturmak, iş hayatlarında yönlendirici olmak ve katkı sağlamak amaçları ile 2015’den bu yana haftalık olarak yayınladığımız makalelerle oluşturduğumuz bir sosyal sorumluluk ve gelişim programıdır.

25. yıl iletişim planımız dahilinde Haftanın Yönetim Fikri yazıları “Yönetimde Başarı İpuçları” adlı kitabımızda 2017 yılında bir araya getirilmiş ve iş dünyasının kullanımına basılı yayın olarak da sunulmuştur.

Küçük ve Orta Ölçekli Teşebbüslerin Rekabetçi Performansının Arttırılması: Başarı İçin Bir Piyasa Yönlendirme Yaklaşımı

Rekabetin küreselleşmesi, serbestleştirme ve daha karmaşık müşterilerin ortaya çıkması, daha yoğun bir rekabetçi ortamın meydana gelmesiyle sonuçlanmıştır. Bu yeni ortam da pazarlama kavramının yeniden keşfedilmesini gerektirmiştir.

devamını oku »

Riski Yönetmek ve Karar Almak

Yönetici olmak zordur. Her şeyden önce hangi işte çalışıyorsanız, işinizle ilgili her türlü riski bilmek ve onları derecelendirerek yönetebilmeniz gereklidir. Riskinizi iyi yönetirseniz, kazançlı çıkarsınız.; vakit nakit itibar kazanabilirsiniz ancak bazen hangisinin sizin için değerli olduğuna karar vermelisiniz.

devamını oku »

Aile Şirketleri İçin Tarihten Alınacak Dersler ve Uygulamalar

Gelişen imkanlar, teknolojiler, sağlık alanındaki ilerlemeler insan ömrü ve yaşam kalitesini arttırmaktadır. Benzer ilerlemeler işletmelerin ömürlerinde bir değişiklik yaratmakta mıdır? Anlaşılan o dur ki sadece teknoloji ve imkanlar gelişmemekte insanların ilgi ve ihtiyaçları da benzer şekilde değişim göstermektedir.

devamını oku »

Kurumsal Belleğin Sınıflandırılması ve Yaşam Döngüsü

Bilgi çağı olarak adlandırdığımız günümüz koşullarında; sayısal (digital) bilginin sınıflandırılması ve yaşam döngüsüne sokulmasını (Document and Record Lifecycle) kendisi için ana faaliyet konusu haline getiren Bilişim Teknolojisinin (IT: Information Technology) desteği olmadan kurumsal belleğin sınıflandırılmasının, işleyişe sokulmasının ve denetlenmesinin yerine getirilmesi neredeyse imkansız hale gelmektedir.

devamını oku »

İnsanlık Okulu

Bir yabancı firmanın mağazasında ise, geriden gelen bir çalışana, önden giden iki çalışandan biri sesleniyordu: “ Hadi çabuk ol, ne sallanıyorsun? Hep böyle yapıyorsun! Ne biçim insansın sen?” Geriden gelen çalışan cevap veriyordu: “Ben insan değilim ki, insan olsam, burada çalışmam!” Sahi, gerçekten, insanlık okulu yok mu? Yoksa, açılabilir mi? Açılsa bile, bu okula yönetici, öğretmen ve öğrenci bulunabilir mi?

devamını oku »

Yaşamanın Değeri, Farkındalığın Dürüstlüğüne Bağlıdır

Yaşamak, beğensek de beğenmesek de, işimize gelse de gelmese de, inançlarımıza uysa da uymasa da; kişilerin menfaatleri üzerine kurulmuş bireysel değerler; duygusal ölçüler ya da sahip olunan mal mülk gibi ölçeklerle değerlendirilemeyecek kadar ciddî, şeffaf ve örgütlü süreçler toplamıdır; zira olaylar yörelere, toplumlara ve inançlara göre oluşmazlar. Geneldirler; ama oluştukları yer, zaman ve topluluk tarafından farklı içerikte yapılandırılırlar. Dolayısıyla etkileri, derinlik ve sonuçları farklılıklar kazanır. Bu farklılıklar, olayın kendisinden değil onu yaşayanların kafa yapılarından, kendilerine ezberletilenler yüzünden düşünmeyi öğrenememiş olmalarından kısaca kişisel ve yöresel ölçeklerden meydana gelirler.

devamını oku »

Hazır Olma’nın Önemi

Yıllar önce bir iş görüşmesi sırasında Evyap firmasının yöneticisi Ahmet Bey ile konuşuyorduk ve bana bir kitap gösterdi. Kitap Amerika Birleşik Devletlerinde çok satanlar listesinde bir numara olmuştu ve milyonlarca satmıştı. “Who Moved My Cheese”. Dışarı çıktığımda aklımdaki tek konu bu kitabı bulup almaktı.

devamını oku »

Kurumsallaşmada Temel Amaç Olarak Sürdürülebilirlik

Kurumsallaşma kavramının her zihinde canlandırdığı süreç ve amaçları farklılık arz edebiliyor; Müteşebbisler için düzenli çalışan personel, üst düzey yöneticiler için stratejik planlar doğrultusunda oluşturulan yol haritaları, idari kadro için sosyal ve yan haklar, teknik kadrolar için İSG ve olumlu çalışma şartları. Zaman içerisinde aşınmış ve yanlış süreçlerden dolayı yıpranmış bir kavram aynı zamanda.

devamını oku »

Beyaz Yaka “Bilgisayar Başı İşçiler”e Dönüşürken, Gelecek “Altın Yaka”nın

Enteresan bir zamanda yaşıyoruz. İnsanoğlunun iki bin yıldır yaptıklarından daha fazlası yapıldı son on yılda. Bir filozofun değişiyle ‘Dramatik Dönüşümler Çağı’ndayız. Piyasa anlayışları keskin şekilde makas değişimlerine uğrarken, dünün yönetim becerileri de çöp olmaya başladı; diyeceğim, ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. .

devamını oku »

Mobil Yaka

Teknoloji dünyasının getirdiği çalışma şartları, beş yıl öncesine göre bugün oldukça farklı bir manzara gösteriyor. Çalışma hayatında bilgi iletişim teknolojilerinin kullanılmasının daha iyi bir iş yaşam dengesi kurulmasını kolaylaştırdığını ortaya koyuyor. Bilgi iletişim teknolojilerinin nimetleri olan akıllı telefonlar, tabletler, taşınabilir bilgisayarlar ve tabii ki internet; ne zaman, nerede olursanız olun çalışabilmenizi ve işvereninizin sizden beklediği işi iş yerinde olmadan da yapabilmenizi sağlıyor.

devamını oku »

Footer Logo Şerit
Hizmet İstek Formu
Hizmet İstek Formları

Değişim Dinamikleri olarak göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Lütfen kurumunuzun ihtiyaçları ile ilgili aşağıdaki kategorilerden birini seçerek belirtilen soruları yanıtlayınız.

Yönetim Danışmanlığı
Hizmet İstek Formu
Eğitim Danışmanlığı
Hizmet İstek Formu
İnsan Kaynakları Danışmanlığı
Hizmet İstek Formu

Size en kısa zamanda geri dönüş yapacağız.