DD’DEN HABERLER ← tüm haberlere git

30. Yılımıza Özel, 29. Geleneksel İftar Programımız Gerçekleşti

13 Nisan 2023
30. Yılımıza Özel, 29. Geleneksel İftar Programımız Gerçekleşti

Türkiye’nin öncü yönetim, eğitim ve insan kaynakları danışmanlığı kuruluşlardan biri olan DD Değişim Dinamikleri Yönetim Merkezi’nin kurulduğu günden bu yana geleneksel olarak düzenlediği iftar programı bu yıl 30. Yıl özel temasıyla seçkin konukları bir araya getirdi. Program 12 Nisan 2023 tarihinde Deniz Köşk Toplantı ve Davet Salonu’nda gerçekleşti.

DD iftar programı, klasik iftar programlarından farklı olarak gerek uzmanların sunumları gerekse gündeme dair konuşmalar ile verimli bir iş ve sohbet toplantısına dönüştü. Programda sunum gerçekleştiren DD Uzman / Danışmanlarının değindikleri noktalardan,

DD Genel Müdürü Ahmet Nedim ERDEMİR açılış konuşmasında aşağıdaki konulara değindi;

"Türkiye gibi gelişmekte olan ve gerek ekonomik gerekse de siyasi olarak dalgalı bir ülkede sürekli enflasyon içeren bir ortamda hizmet satışı yapan bir kurumun nesil geçişini de önemli ölçüde tamamlayıp 30 yılı devirmesi gerçekten önemli bir konu… 

Yaşamlarımız o kadar hızlı devir daim eden bir halde ki ne olursa olsun çok kısa bir süre içerisinde normal hayatımıza dönüyoruz, dönmek durumunda kalıyoruz, ama bir yandan da bize emanet olarak kalanları sürekli aklımızın bir köşesinde tutmayı, düzenli bir şekilde hatırlamayı atlamamalıyız.

Öte yandan 2020 yılından bu yana şiddetini artıran değişim rüzgarları kurumlarımızı zorlamaya, proaktif olanları ve fırsatları görenleri öne çıkarmaya, reaktif olanları ve yanlış zamanda yelken açanları ise girdabın dibine itmeye devam ediyor. 

- Geçmişin doğrularına ve metotlarına sıkı sıkıya sarılanlar,

- Sistematik ve sürdürülebilir olmayan başarılarının ilüzyonuna kapılanlar,

- İstatistiği ve kurumsal matematiği bütünsel değil görmek istedikleri veya görebildikleri yerden tutanlar,

- Doğru zamanda şerit değiştiremeyenler,

- Konfor alanında güvende olduğunu zannedenler

Muhtemelen 5-10 yıl sonra ya yok olmuş ya da çok küçülmüş olacaklar. 

Bilgiye erişim hiç bu kadar kolay olmamıştı, artık birçok yüksek lisans öğrencisinden güzel tez yazabilen yapay zeka araçları bulunuyor. Gerek Türkiye gerekse de özel sektör olarak bu değişim trenini kesinlikle kaçırmamamız gerekiyor. Biz tam yakaladık derken elin adamı çığır açan yeniliklerle gelmeye devam ediyor ve yine arayı açıyor. Çok çalışmak – didinip durmak ile doğru çalışmayı ayırt etmeli stratejik ve doğru alanda üst düzeyde gayret ile çalışma motivasyonuna sahip olmalıyız. Kurumlarımıza öncülük eden bu salondaki tüm liderlerimize de çok iş düşüyor."

Son olarak konuşmasında, DD ekibinde yer almış tüm çalışanlarımıza, işbirliği yaptığımız tüm uzman danışmanlarımıza, çözüm ortaklarımıza ve bizlere güvenerek gelişimlerine katkı sağlamamıza ve tecrübe kazanmamıza izin veren müşterilerimize teşekkürlerini dile getirdi.

DD uzman danışmanı Mert AYDINER'in konuşması;

"En güzel rüyadan daha güzeldir uyanmak, rüyalardan öğrenerek gelişerek uyanılır.

Çalışanların yüzde 44’ü minimum efor sarf ediyor, işten atılmamak üzere. Eğitimin ana amacı hayata değer katan ve hayattan değer gören bireyler geliştirmek. İnsan değer üreterek değerli hissediyor. Doğru amacın peşinde kaynakları açmak lazım. 

Minimum performansın altında yatan sebep isteksizlik. İstek – hareket – sonuç – inanç. Hayatımızda neyin eksikliğini çekiyorsa onu tamamlama ihtiyacı peşindedir. Beyin acıdan hazza geçişi ister. İnsan sadece isteyebildiği zaman ortamda var edebiliyor.

İnsan iyi şeyleri kendinde hak etmediğini düşünürse istek oluşmaz. Çalışanları değerli hissettirmek önemli. Ne istediklerini bulmalarına ve önündeki engelleri kaldırmalarına odaklanmamız lazım."

Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü Dr.Ekrem ARIKAN, Finansal Piyasalar konuşmasını şu konulara değinerek gerçekleştirdi;

Konuşmasına, "Kripto paralar, blok zincirlerin konuşulduğu yeni bir dünyaya geçtik. Artık yeni finansal enstrümanlardan bahsediyoruz. Bu değişimin hayatımıza ve finansa, teknolojiye nasıl dayandığını anlatmak istiyorum." diyerek başlayan ARIKAN, değişime ayak uydurabilecek değişim araçlarının geliştirilmesinin öneminden bahsetti. 

Sermaye piyasaları hakkında bilgi sahibi olmanın ne kadar elzem bir konu olduğunu vurguladıktan sonra sermaye piyasalarının Osmanlı Döneminden günümüze kadarki olan gelişim ve dönüşümünü anlattı. 

Değişim Dinamikleri uzman danışmanlarından Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Cevat ACAR'ın konuşması;

"Malumu ilan; insan kaynağı önemli. Ben 40 yıl 11 gün çalıştım ama IK tabirine alışamadım. İnsana kaynak denmesi bana garip geliyor. Hizmet sektörünün 1. Sektör olduğu günümüz koşullarında daha önem kazanıyor.

Son zamanlarda akıllı teknolojiler denilen kavram ve küresel salgın döneminde de derslerde okuttuğumuz bir kısım yeni yöntemler -ki bunların en önemlisi uzaktan çalışmadır- hayatımıza hızla girdiler. Başlangıçta çekinik davrandık ama şu anda hayatımızda yer buluyor.

Krizler olmasa da artık bundan sonra sabit saatler arasında ve aynı çatı altında ki sistem daha az şekilde devam edecek.

Sanayileşmeye bakıldığında fırsatlarla birlikte tehditler getiren yen bir aşamaya geçiyoruz.

Birazcık değerler alanındaki aşınmanın da sonucu olarak birincisi dürüstlük etik ahlak güvenilirlik dediğimiz hususlar çok önemli hale gelecek,

İkincisi artık aynı çatı altında denetimin yerine uzaktan denetim girecek,

Ve son olarak artık yetkinliklere dayalı performans kriterlerinin yerine performans sonuçlarına dayalı başarı değerlemeleri olacak.

İş gücü maliyetleri özellikle kamu yönetimi ve dolaylı olarak işletmeler açısından önemli bir konu olacak.

Makro düzeydeki toplumsal sorun ise insan gücüne ihtiyaç kalmadan hareket edebilme nedeniyle işsizliği ortaya çıkaracak. 

Gençlerin bu kadar işsiz hale gelmesi üzerine düşünülecek ciddi bir sorun. Kapitalist politikalar ve ihmal edilen sosyal yönler işletmelere ciddi maliyetler ve sorunlar getirecek."

30. Yılımız anısına uzun süreli iş birliğimiz ve dostluğumuz olan kurumlarımıza ve uzmanlarımıza plaket takdim ettik;

Kurucumuz Süleyman ERDEMİR, 30. Yılımız anısına uzun süredir iş birliğimizin olduğu GEZER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer ÖZALP, Erçal Group Yönetim Kurulu Başkanı Burhan ERÇAL, Yenipak Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Harun YENİBAYRAK, İ-Mak Redüktör Yönetim Kurulu Başkanı Necip HALLAÇ, Kadifeteks İcra Kurulu Başkanı Mehmet ALBAYRAK, Akrida Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz ÖZDEMİR ve TV5 Genel Müdürü Yılmaz BAYAT'a plaket takdim etti. 

Kurucumuz Süleyman ERDEMİR ve Genel Müdürümüz Ahmet Nedim ERDEMİR, 30. Yılımız anısına 10-15 yılı aşkın süredir dostluğumuzun olduğu ve iş birliği yaptığımız saygıdeğer Prof. Dr. Ahmet Cevat ACAR, Prof. Dr. Göksel YÜCEL, Münir ARIKAN, Oğuz SAYGIN, Salih KESKİN, Taşkın TAHMAZ ve Dr. Umut İNAN'a  plaket takdim ettiler.

DD eski çalışanlarından, BHM Grup İnsan Kaynakları Direktörü ve 30. Yıl "Yönetim Sohbetleri" kitabımızın editörlerinden İbrahim Hakan YILMAZ;

Değişim Dinamikleri'nin 30. yılını kutlayıp, tebrik eden YILMAZ, DD'nin ve Süleyman ERDEMİR'in kendilerine olan katkılarını vurguladıktan sonra kitabımızla ilgili konuşmasını gerçekleştirdi: 

"Sade basit yalın bir dille yazılmış bir kitap,

İster başlık başlık ister baştan sona okuyabileceğiniz bir kitap,

Konu bazlı başlık bazlı arayıp okuyabileceğiniz bir kitap,

Aldım okumak istiyorum dediniz sohbet diliyle yazıldığı için sayfaların nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.

Akıcı bir dille yazılmış bir kitap,

En önemlisi ise burada yönetim emsali Süleyman Bey'in 1993'te DD'nin kurulduğu yıldan bugüne kadarki bilgi birikimlerinin distile edildikten sonraki özünü içeren bir kitap,

Normalde 30 fasikül edecek bir kitap, 

Dilerim sizlere yararlı olur çünkü nihai olarak DD nin paydaşlarının hiçbir kar amacı gütmeksizin sadece faydalı olması amacıyla çıkardığı bir kitap.

Böyle bir kitabı okumayı hepinize ayrı ayrı okumayı tavsiye ediyorum."

Değişim Dinamikleri'nin Kurucusu Süleyman ERDEMİR ise;

DD'nin 30 yıllık hikayesinden kısaca bahsetti: "Ülkemiz için mütevazı, ama iddialı ve bilinçli bir çaba içine girdik. Kurumsallaşmayı medeni, verimli ve üretken toplum olmanın ana sebep ve dinamiklerinden kabul edip harekete geçtik. 1993 yılının ilk çeyreğinde bu fikrimi ve projemi yüzü aşkın seçkin ve güzel insanla paylaştım. O anda Ülker Grubunda Yıldız Holding’te yönetici olarak görev yapıyordum. Doğal olarak projemi / fikrimi öncelikle Sabri Ülker ve Fikret Öncü, arkasından Üzeyir Garih ve Ali Coşkun beyler ile paylaştım. Heyecanla karşılayıp tavsiye ve teklifleri ile birlikte teşvik edip destek verdiler."

Değişim Dinamikleri fikrini istişare ettiği kişilere, zamanında bu yolda kendisine rehber olmuş hocalarına, güvenip ilk müşterisi olan kurum ve kişilere, DD ekip arkadaşlarına ve aile üyelerine desteklerinden ötürü ismen teşekkür eden ERDEMİR, 2013 yılında Genel Müdürlüğü Ahmet Nedim ERDEMİR'e devrettikten sonra 2023'te Yönetim Kurulu Başkanlığını da aynı zamanda Klinik Psikolog olan Zeynep Betül TOPÇU'ya devrettiğini ilan etti. Ve ardından konuşmasını yapmak üzere TOPÇU'ya söz verdi. 

Son olarak söz alan yeni Yönetim Kurulu Başkanımız, Klinik Psikolog Zeynep Betül TOPÇU;

30. Yıl iftarımızı bizlerle paylaşan tüm katılımcılara teşekkür ettikten sonra konuşmasını gerçekleştirdi: "Süleyman Erdemir, kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olduğu şirketini bir emanet olarak görüp, özenle kendinden sonraki nesle aşama aşama devretmektedir. Devraldığımız miras, bizim için büyük bir sorumluluk. Bizler de şirketimizi, üzerimize aldığımız bir emanet olarak görüp elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Oluşturmuş olduğu kurum kültürünü daha da geliştirip bizden sonraki nesle devretme sorumluluğunun bilinciyle hareket edeceğiz. Ben de bundan sonraki süreçte yönetim kurulu başkanı olarak bu mirasa katkı sağlayacağım. Kendisine bu sorumluluğa bizi layık gördüğü, güvendiği ve bu yoldaki destekleri için teşekkür ediyorum."

Bu içeriği paylaşabilirsiniz

Footer Logo Şerit
Hizmet İstek Formu
Hizmet İstek Formları

Değişim Dinamikleri olarak göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Lütfen kurumunuzun ihtiyaçları ile ilgili aşağıdaki kategorilerden birini seçerek belirtilen soruları yanıtlayınız.

Yönetim Danışmanlığı
Hizmet İstek Formu
Eğitim Danışmanlığı
Hizmet İstek Formu
İnsan Kaynakları Danışmanlığı
Hizmet İstek Formu

Size en kısa zamanda geri dönüş yapacağız.